A lelki egészség érzelmi józanság alapú megközelítése – avagy mi mindenről szólhat egy addiktológiai – mentálhigiénés tanácsadás?

Mi a függőség vagy  szenvedélyprobléma? Mindenekelőtt   egy  megküzdési kísérlet a nehezen elviselhető valósággal. Márpedig  kinek ne lenne  nehéz   napjaink olykor bizonytalan valóságával megküzdeni, ahhoz alkalmazkodni,  pláne abban jól is lenni? 

“A lelki egészség érzelmi józanság alapú megközelítése – avagy mi mindenről szólhat egy addiktológiai – mentálhigiénés tanácsadás?” bővebben

Újra elérhetőek személyes szolgáltatásaink!

Kedves Követőink és Pácienseink! 

Örömmel tudatjuk, hogy a még hatékonyabb segítségnyújtás érdekében, a szabályozásoknak megfelelően újra elérhetőek személyes szolgáltatásaink figyelembe véve a higiéniai elvárásokat, szabályozásokat. A Lélek Központban mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzük kollégáink és pácienseink egészségét. Ennek érdekében közös együttműködésre kérjük a hozzánk érkezőket az alábbi, az utóbbi időszakban talán már jól megismert szempontok szerint. 

“Újra elérhetőek személyes szolgáltatásaink!” bővebben

Az intuíció pszichológiája

Mindannyiunknak vannak megérzései, benyomásai, intuíciói, amelyeket cikkünkben szinonimaként használunk. Mennyire hasznosak ezek az intuíciók? Bízhatunk-e bennük? Támogatnak vagy hátráltatnak inkább a hétköznapjainkban? Egyáltalán honnan, személyiségünk melyik részéből erednek? Cikkünkben erre adunk választ! 

Bővebben

Halogatás = kudarc?

Mindannyian halogatunk fontos vagy kevésbé fontos feladatokat. Gyakran váltjuk ki egyes teendőinket kellemesebb tevékenységekkel, ami végső soron könnyen ahhoz vezethet, hogy jelentkezik egy frusztráló, kellemetlen “bárcsak hamarabb belekezdtem volna” érzés. Mi okozza hát mégis, hogy újra és újra megtörténik velünk?

“Halogatás = kudarc?” bővebben

Gyógyulás, életmód – Interjú Csomor Andreával

Andrea az az ember, aki pontosan tudja, honnan jött, és hová tart. Ha be szeretnél kerülni hozzá kezelésre, legalább egy hónappal korábban érdemes időpontot kérned. Ő nem csak egy példakép lett előttem, hanem egy igazán nőies példakép is egyben! Erős nő, puha szívvel. Inspiráló interjú következik. Csomor Andreával beszélgettem. 

bővebben

Művészet, életmód – Interjú Ottmár Attilával

Színpadon állva azonnal magára vonzza a figyelmet. Miközben beszélgettünk, azt tapasztaltam, így van ez a hétköznapokban is. És érdemes is rá figyelni, hiszen a sorok között olyan alapvető értékek rejlenek, melyek mindannyiunknak tanulságként szolgálhatnak. Ottmár Attilával, a Bajai Fiatalok Színházának vezetőjével beszélgettem.

“Művészet, életmód – Interjú Ottmár Attilával” bővebben