Gyógyulás, életmód – Interjú Csomor Andreával

Andrea az az ember, aki pontosan tudja, honnan jött, és hová tart. Ha be szeretnél kerülni hozzá kezelésre, legalább egy hónappal korábban érdemes időpontot kérned. Ő nem csak egy példakép lett előttem, hanem egy igazán nőies példakép is egyben! Erős nő, puha szívvel. Inspiráló interjú következik. Csomor Andreával beszélgettem. 

bővebben

Művészet, életmód – Interjú Ottmár Attilával

Színpadon állva azonnal magára vonzza a figyelmet. Miközben beszélgettünk, azt tapasztaltam, így van ez a hétköznapokban is. És érdemes is rá figyelni, hiszen a sorok között olyan alapvető értékek rejlenek, melyek mindannyiunknak tanulságként szolgálhatnak. Ottmár Attilával, a Bajai Fiatalok Színházának vezetőjével beszélgettem.

“Művészet, életmód – Interjú Ottmár Attilával” bővebben

Értő figyelem – A kis dolgok a nagy dolgok

Amikor megszületünk, a fizikai érintés az elsődleges szükségletünk. Ez az elsődleges szükségletünk átalakul figyelem iránti szükségletté, ami felnőtt korunkban is megmarad.

Nem csak minőségi idő van, hanem minőségi figyelem is, ami minden emberi kapcsolatnak a kiindulópontja. Vajon tudunk valóban egymás felé fordulni? Részletkérdésnek tűnhet, de nem az. Beszéljünk tehát az emberi kapcsolatok alapjáról, az értő figyelésről.

“Értő figyelem – A kis dolgok a nagy dolgok” bővebben

Én-üzenet, és megváltozik a párkapcsolat!

Egy párkapcsolat nem kis kihívás. Az élet talán legnehezebb feladata. Nem csak a pénzünket kell belefektetni, hanem a személyiségünket is. Egy közös élet a tények-vágyak-lemondások-állandó fejlődés terepe. A legvagányabb önismereti kurzus. 

Vannak hozzá eszközök, amelyek használata megkönnyíti, széppé teszi két ember életét. Az egyik ilyen eszköz az ÉN-üzenet.

“Én-üzenet, és megváltozik a párkapcsolat!” bővebben

Fejlődést akarsz elérni? Adj és KÉRJ visszajelzést!

Nemrégiben megjelent egy cikk, amely arról az esetről szól, hogy egy középiskolai tanárnő visszajelzést kért diákjaitól a munkájára. Nem mindennapi eset, igaz? Pedig valójában szembenézni azzal, milyennek is látnak minket mások, hogyan reagálnak a viselkedésünkre nagyon is fontos. Sőt, valójában a fejlődésünk alapjául szolgálhat!

“Fejlődést akarsz elérni? Adj és KÉRJ visszajelzést!” bővebben

Őrület mint a lélek csapdája

Az „őrült” kifejezés manapság igen kedvelt a köznyelvben, akár az elmebetegséget próbáljuk ily módon kifejezni, akár negatív jelzővel akarjuk illetni társainkat, de még a rendkívüli, nagymértékű, nagyfokú szavak helyett is szívesen használjuk.  De vajon tudjuk-e, hogy mit is jelent pontosan? Kit nevezünk őrültnek? Mi a pszichológia álláspontja a jelenségről? És hogyan kapcsolható ide Nyikolaj Vasziljevics Gogol időtlen monodrámája az „Egy őrült naplója”?

“Őrület mint a lélek csapdája” bővebben