Csapatunk tagjai

Csapatunk tagjainak kiválasztásakor nagy hangsúlyt fektettünk a szakmai megfelelőségre, valamint, hogy minden tagunk kellően motivált legyen a Központ megfelelő működése érdekében. Minden visszajelzést figyelembe veszünk, hogy minél magasabb színvonalon tudjuk megvalósítani tevékenységünket az Önök érdekében. Ezeket a szempontokat alapként véve alkottunk csapatot, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő lehetőséget.

Ezen az oldalon azokat a személyeket találja, akik folyamatosan elérhetőek Központunkban, aktívan részt vesznek munkánkban!


Lovas Szabolcs

Vezető, tréner

A bajai Lélek Központ egyik megálmodója, vezetője. Tanulmányait a Szent István Egyetemen, vállalati tanácsadás szakirányon végezte, országosan a szervezetfejlesztés területen tevékenykedik. Tudását különböző szervezeteknél (HATA, CSAKIT ,Selye Társaság) maga is rendszeresen fejleszti, hogy mindig naprakész módszerek, információk álljanak rendelkezésére. Önismereti, személyes- és csapathatékonyság növelő tréningjeivel, ahhoz járul hozzá, hogy az emberek megismerjék, mozgósítani tudják rejtett erőforrásaikat egy jobb, önazonosabb élet érdekében. Munkája során szervezetek, folyamatok, csapatok és egyének fejlesztésével foglalkozik. Kedvenc területei a tranzakcióanalízis, asszertivitás, valamint a meditáció, relaxáció, stresszkezelés.


Kuzman Mónika

Gazdasági vezető

A bajai Lélek Központ egyik megálmodója, a társaság gazdasági vezetője. Abban a reményben állt neki munkájának, hogy saját tapasztalatait felhasználva egy olyan központot hozzon létre, mely mindenki számára nyitott, elfogadó, ugyanakkor mindemellett megteremti a szükséges szakmai feltételeket. A Központban ellátja a szervezési, logisztikai feladatokat, összeköttetésben áll a trénerekkel, pszichológusokkal. Több évtizedes számviteli tapasztalatával megteremti a szükséges gazdasági, jogi feltételeket a Központ kifogástalan működése érdekében.


Hajdú Éva

Párkapcsolati tanácsadó, Life Coach, tréner

A bajai Lélek Központ trénere, coach-a, párkapcsolati szakértője. Teológia szakon végzett, mindig is az érdekelte, hogyan működik az ember. Ezen a területen volt először csapatépítéssel kapcsolatos feladata. Ekkor kezdte továbbképezni magát. Nagy Zsóka családi mediátor képzésén tanult. Az ott képviselt szakma iránti elkötelezettség, az emberi tolerancia jelentőségének tekintetében olyan példát kapott, amit méltóan képvisel.  A Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézetnél bejegyzett párkapcsolati coach. APrepare/Enrcih házassági tanácsadás és házassági felkészítés programját is elvégezte. Az Umathum Akadémián tanult coaching szemléletet. A trénerképzést a Mister Teacher Oktatási Kft-nél végezte. Célja: Inspiráló, egymás elfogadására épülő CSALÁDI, NŐI, FÉRFI csoportok megvalósítása a csoportos coaching, a készségfejlesztő tréning és a humán szervezetfejlesztés eszközeivel.


Dobó Krisztina

Okleveles pszichológus

A bajai Lélek Központ pszichológusa. A Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakán 2017-ben végzett, személyiség-és klinikai pszichológia szakirányon. Gyakorlatát a Szegedi Neuropszichiátriai osztályon szerezte. 2010-ben szerezte meg az autogén tréning-terapeuta oklevelét a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél. 2012-ben a Simonton-módszer elméletét és gyakorlatát sajátította el, amely imaginációs technikákkal támogatja a krónikus betegségben szenvedők gyógyulását. Érdeklődése középpontjában az álom és  kreativitás-pszichológia áll.


Gál-Galló Diána

Klinikai és mentálhigiéniai gyermek-és ifjúsági szakpszichológus

A bajai Lélek Központ gyermekpszichológusa. A Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán 2012-ben végzett, fejlődés-és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. Két évet a Bajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben és Gyermekotthonban dolgozott, ahol tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekekkel foglalkozott. Ezt követően a Bajai Szent Rókus Kórház Gyermek-és Ifjúsági Mentálhygiénés Gondozójában tevékenykedett pszichológusként, pszichodiagnosztikai és pszichoterápiás tevékenységet folytatott. Érdeklődése középpontjában a gyermekkori pszichés zavarok felismerése, kezelése áll. 2016-ban a Pécsi Tudományegyetemen klinikai-és mentálhygiéniai gyermek-és ifjúsági szakpszichológus vizsgát tett.


Pincz Adrienn

Addiktológiai – mentálhigiénés tanácsadó

A bajai Lélek Központ addiktológiai – mentálhigiénés tanácsadója. Alapdiplomáját szociológia szakon szerezte a Milton Friedman Egyetemen 2016-ban, jelenleg mentálhigiénés mesterképzésben vesz részt a Szegedi Tudományegyetemen, illetve a  személyközpontú tanácsadás módszerét sajátítja el a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesületnél. Az addikciók titokzatos világa immáron tíz éve vonzza. Pályáján szenvedélybetegek  közösségi gondozójaként indult 2010-ben  a budapesti Félúton Alapítványnál, később terápiás munkatársként egyéni üléseket tartott  alkoholfüggőkkel és  hozzátartozóikkal, csoportokat vezetett, majd a  szenvedélyproblémák közérthetővé tételét célzó szakmai projektek kidolgozására és megvalósítására kapott lehetőséget. Munkájában főként  az Alkoholisták Felnőtt Gyermekei (ACA)  elnevezésű  12 lépéses önsegítő  program szemléletére támaszkodik, érdeklődésének középpontjában az addikciók utódokra gyakorolt hatásai állnak.  


Dr. Géczy Imréné Valéria

Pszichopedagógus, mentálhigiénés szakember, pszichodráma vezető

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola Oligofrénpedagógia-Pszichopedagógia szakon végzett gyógypedagógusként. Tanulmányai befejezése után a Bajai Kisegítő Iskolában gyógypedagógusként, négy évig pedig igazgató-helyettesként dolgozott. 16 éven keresztül vezette Baján a Családsegítő Központot. Intézményüket az általa írt sikeres pályázatok alapján bővítették, így a hajléktalan ellátás,az utcai szociális munka és 1997 évtől a gyermekjóléti szolgálat ellátása is hozzá tartozott. Időközben elvégezte a Testnevelési Egyetem  mentálhygiénés szakát, így mentálhygiénés szakemberként dolgozott, majd tereptanári képesítést szerezve az egyetemi és főiskolai szociális munkás hallgatók terepgyakorlatát vezette. 2001-ben, öt év tanulás után pszichodráma vezető lett, jogosult arra, hogy felelőséggel alkalmazza a pszichodráma, a csoportdinamika és a szociometria módszerét személyiségfejlesztő céllal. Vezetett önismereti csoportokat felnőtteknek, kamaszoknak, gyerekeknek, szakmai önismereti csoportokat szociális intézményekben és pedagógusoknak egyaránt. Vezetői munkája lezárultával életvezetési tanácsadással segíti a hozzá fordulókat.


Mészáros Árpádné Ildikó

Gyászterápiás tanácsadó

Alapképzettsége ápoló, a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában Érettségizett. 1995-től 2010-ig a szülés és születés lelki folyamataival foglalkozott, mint dula. Egy idő után az életünk másik, rendkívüli jelentőséggel bíró szegmenséről kezdett tanulni, az elengedés, veszteségek, gyász témakörében.  A gyászcsoportvezető képzést, Singer Magdolna és Dr Pilling János vezették. Mindig a születés és az elmúlás misztériuma érdekelte. 2013-tól a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Psychiatriai osztályán dolgozott,  Dr Rácz-Nagy Ágnes támogatásával egyéni veszteség és gyászfeldolgozó terápiát folytatott. A munkája hozzájárul, hogy az elszenvedett lelki trauma elelnére idővel kialakuljon egy új egyensúlyi helyzet, amelyben a veszteség már csak az emlékekben él, és nem a mindennapi valóság részét képezi. Segít félelem és fájdalom nélkül megélni jelen életünket és élő kapcsolatainkat.