Telefon

+36 30 217 7862 (17:00-20:00 között hívható)

E-mail

info@lelekkozpont.com

Az időpontok helyszíne

Baja, Mártonszállási út 98.

MI A TRANZAKCIÓANALÍZIS? 

A tranzakcióanalízis (TA) egy pszichológiai irányzat, amelyet a pszichoterápiában, a tanácsadásban, az oktatásban és a szervezetfejlesztésben alkalmaznak. A TA lehetővé teszi az emberek számára, hogy növekedjenek és egyre jobban érezzék magukat. A megközelítést a hatvanas években fejlesztette ki dr. Eric Berne, aki többek között türelmetlen volt más terápiás módszerekkel szemben, amelyek végtelen beszélgetésen alapulnak, világos cél nélkül. Berne elmélete bizonyos kulcsfogalmakból áll, amelyeket a TA szakemberek arra használnak, hogy segítsenek az egyéni klienseknek, csapatoknak, vagy teljes szervezeteknek elemezni és megváltoztatni azokat a mintákat, amelyek akadályozzák a célok elérését.

A TA-s munka két alapelve:

  1. Szerződéses módszer – Konkrét célban állapodunk meg, aminek az irányába tartunk, hogy tudjuk, mikor értünk oda és mikor hagyhatjuk abba a munkát, így nem végtelen beszélgetéseket folytatunk. Te vagy a kliens, én vagyok a szakember és közös felelősséget vállalunk azért, hogy elérd a változást, amit szeretnél. 
  2. Nyílt kommunikáció – A TA mintákkal szembesít, nyíltan, őszintén. Olyan módon, hogy a későbbiekben te magad is képes legyél rácsodálkozni ezekre a mintákra és újakat kialakítani helyettük. A TA nyelvezete egyszerű, így OKÉ-nak érezheted magad a TA-s coachingban akkor is, ha azelőtt soha nem találkoztál vele.

KI LAKOZIK A FEJEDBEN? 

A TA szerint mindannyiunkban van egy Szülő-én, egy Felnőtt-én és egy Gyermek-én.

A Szülőd az, amit a szüleidtől, nevelőidtől, számodra fontos felnőttektől vettél át. A Gyermeked a benned lévő kisgyerek, akinek szüksége van szórakozásra, szeretetre és egészséges fegyelemre. A Felnőtted az itt és mostban van, a múltad terhei nélkül.

Velem dolgozva fejlesztheted tudatosságodat és barátságot köthetsz a benned élő én-állapotokkal.  Megismerheted korábban (nem feltétlen tudatosan) meghozott élet döntéseidet, amik ma ahhoz vezethetnek, hogy azt tapasztalod, hogy ugyanaz történik veled újra és újra. Ezt követően ezekről új, támogató döntéseket hozhatsz, hogy magabiztosabban birkózz meg az élet kihívásaival. Jobban fogsz tudni reagálni különböző helyzetekre és egyre több lehetőséget fogsz felfedezni, ezáltal egyre inkább az itt és mostra tudsz reagálni.

HOGYAN DOLGOZOM? A TRANZAKCIÓANALÍZIS ALAPÚ COACHING

Először meg kell ismernünk egymást és közösen eldöntenünk hogy én vagyok-e a legalkalmasabb szakember számodra. Fontos tudnod, hogy nem én vagyok az egyetlen és találkozhatsz másokkal is, hogy a legjobb döntést meg tudd hozni. 

Az első nálam egy ingyenes alkalom. Ezt követően még 2-3 alkalmat töltünk azzal, hogy megismerjük egymást és én is és te is többet tudjunk meg a valódi problémádról, ami sokszor nem ugyanaz, mint amit először gondolnánk. Jellemzően ennyi idő elég ahhoz, hogy körvonalazódjon, milyen irányba érdemes elindulnunk és innen már egy jól meghatározott célon dolgozunk közösen, érted.  


Időtartam: 50 perc

Ár: az első alkalom ingyenes, azt követően 15 000 Ft / óra

Helyszín: Lélek Központ, 6500, Baja, Mártonszállási út 98. Lélek műhely szoba vagy online

Bejelentkezés telefonon (hétköznapokon 17:00-20:00 között hívható): +3630/2177862


Szakemberünk:

Lovas Szabolcs, a Lélek Központ vezetője, képzésben lévő leendő tranzakcióanalitikus

Szabolcs közgazdaságtant tanult szervezetfejlesztési specializációval, majd hálózatkutatást, csoportanalízist és elvégezte a Williams Életkészségek facilitátori képzést. A tranzakcióanalízissel először 2017-ben találkozott, azóta munkája meghatározó szemléletmódja lett és TA tanulási útját azóta is folyamatosan folytatja. Kezdetben a hazai tranzakcióanalízis képzéseket végezte el, jelenleg Angliában folytatja TA tanulmányait. Tagja a Magyar Tranzakcióanalitikus Egyesületnek (HATA), az Európában működő TA egyesületnek (EATA), az USA-ban működő TA egyesületnek (ITAA) és a világ nemzeteit összekötő TA egyesületnek (WOTAA). Önkéntesként részt vesz a tranzakcióanalitikus kutatásokat és gyakorlatot tartalmazó folyóirat (IJTARP) absztraktjainak magyarra fordításában. Az elmúlt 7 évben, 23 munkahely, 4000 munkatársával dolgozott egyéni és csoportos fejlesztések megvalósítása során.