Telefon

+36 30 217 7862 (17:00-20:00 között hívható)

E-mail

info@lelekkozpont.com

Az időpontok helyszíne

Baja, Mártonszállási út 98.

Pincz Adrienn

Az addikciókból való kiút megtalálása nagyban múlik azon, hogy az érintettek  milyen   ismeretekkel rendelkeznek  a nehézségeik  természetéről. Legyen szó  egy ‘elszabadult szenvedélyről’,  mint  a problémás alkohol-vagy droghasználat,  a közösségi oldalak kényszeres és túlzó használatáról, vagy bármely,  a mindennapi életvezetést megnehezítő  ‘rossz szokásról’, munkámban törekszem arra, hogy a nehézségeket kezelhető formába öntő  új nézőpontokat,   hatékony eszközöket kínáljak fel   a hozzám fordulóknak,  melyekkel hosszabb távon   problémájuk saját,  első számú szakértőjévé válhatnak. 

A szenvedélyproblémák lelki egyensúlyt érintő egyéni, családi, és generációkon átívelő   hatásaival foglalkozom. Szakmai szemléletem alapjait a függőségek kezelésében ma leghatékonyabb segítséget jelentő  12 lépéses józanságprogramok és a Dr.  Máté Gábor-féle  ‘addikció kontinuum’ nyújtják. – Utóbbi megközelítés szerint a szenvedélybetegségeket  egy skálán érdemes elképzelnünk, melyen mindannyian elhelyezhetjük magunkat   valahol a rabság és  a romboló  szokások, illetve  a teljes tudatosság és függetlenség között. 

Mibõl áll a függőségprevenció/ érzelmi józanság fókuszú lelki egészségvédelem?  A szélsőséges körülmények szélsőséges gondolkodást eredményeznek.  A szenvedélybeteg családok hozzátartozói és  leszármazottai számára ezért törvényszerűen komoly kihívást  jelent az önmagukkal, másokkal és  a világgal kapcsolatos reális elvárásaik megfogalmazása, az életük bármely területén felmerülő nehézségek önbizalommal teli kezelése, a tartós lelki egyensúly kialakítása,  ugyanakkor kiégésre hajlamosító személyiségjegyekkel rendelkeznek.
Az érzelmi józanság fókuszú, maximum 12 alkalmas segítő folyamatban  a konzultációk alkalmával közösen kutatjuk fel a reális és szerethető valóság lehetőségeit, majd kijelöljük a tartós megelégedettséget nyújtó életvitel kialakításának  fókuszpontjait – csökkentve egyúttal a különböző formájú függő működésmódok rögzülésének esélyeit.

Keressen bátran ha az alábbi szolgáltatások  bármelyike felkelti  az érdeklődését: 

1. Érzelmi józanság fókuszú mentálhigiénés tanácsadás

  • Lelki egyensúlyvesztést tapasztaló, szenvedélyproblémákban nem érintett személyek számára, akik mindennapi nehézségeiket szívesen értelmeznék a „szabadság – függőség”  skálán” elhelyezve.
  • Azok számára, akik valamely függőség kialakulása szempontjából veszélyeztetve érzik magukat.
  • Alkoholbetegek felnőtt gyermekei és unokái számára, akik életvezetési nehézségeikre szívesen ránéznének az érzelmi józanság szemüveggel is. 
  • Szenvedélyproblémákkal élők közeli hozzátartozói, aggódó barátai részére. 

2. Edukáció/ismeretátadás/rövid intervenció 

Információnyújtás,  tájékoztatás szenvedélyproblémával élők számára  a következő területeken: 

  • A hosszú távú és eredményes felépülési munka  lehetőségei 
  • A 12 lépéses önsegítő csoportok programjai

Ez a szolgáltatás egyéni és családi konzultáció keretében egyaránt igénybe vehető.

Szolgáltatásunk online konzultáció keretében is elérhető!


Időtartam:  egyénileg 50 perc / alkalom, családi konzultáció: 90 perc / alkalom

Ár: egyénileg 12 000 Ft / alkalom (50 perc), családi konzultáció: 19 000 Ft / alkalom (90 perc)

Helyszín: Lélek Központ, 6500, Baja, Mártonszállási út 98. Lélek műhely szoba

Választható időpontok erre a szolgáltatásra: pénteki napokon reggel 8-tól 19 óráig

Bejelentkezés telefonon (hétköznapokon 17:00-20:00 között hívható): +3630/2177862


Mentálhigiénés tanácsadó, személyközpontú tanácsadó jelölt

Pincz Adrienn