Telefon

+36 30 217 7862 (17:00-20:00 között hívható)

E-mail

info@lelekkozpont.com

Az időpontok helyszíne

Baja, Mártonszállási út 98.

Dr. Vidovszky Gábor pszichiáter , az Örömtréning megalkotója írta:” Az örömtréning egy önfejlesztő, lelki immunitást erősítő ,személyiségfejlesztő  tréning.”         Miért van szükség ma is, vagy még inkább az 1992-ben dr.Vidovszky Gábor által kidolgozott tréningre? 

A válaszom és a tapasztalatom az, hogy ritkán örülünk, mosolygunk, nevetünk, mintha elfelejtettük volna a szépet, a jót,      a lelket és szemet gyönyörködtető dolgokra rácsodálkozni, egyáltalán észrevenni.   

Jártamban-keltemben inkább mosolytalan, magába süppedő embereket látok. Ha találkozom  ismerősökkel, mindenféle problémákról beszélgetünk, panaszkodunk. Sok olyan dolog foglalkoztatja az embereket , mely a mindennapi életük részévé vált.  A vírus helyzet, az oltás felvétele vagy elutasítása, az egzisztenciális félelmek, az online oktatás lehetősége, sőt réme.etc. És nem mosolygunk, mert úgy hisszük, úgy gondoljuk, nincs okunk rá,  nincs miért vidámnak lennünk, jót beszélgetni, harsányan nevetni.    


A tréningen a megélt örömök emlékét idézzük fel, mely a résztvevők számára komoly munka, hiszen szelektálniuk  kell a nagyon jó, a jó és a kevésbé jó emlékeik között, mert csak a kellemes emlékekkel dolgozhatnak. Mindeközben begyakorolják, hogy a kellemes emlékek, melyekhez boldogság, elégedettség, jó érzések kapcsolódnak, idővel, a tréning hatására megváltoztatja látásmódjukat. Segít abban, hogy észleljék a körülöttünk levő szépségeket, érdekességeket, csodáljanak meg mindent, ami régebben kellemes érzést, örömöt okozott, és máris a jelenben vagyunk, de a jövőnket is optimistábban szemlélhetjük. Lehet, már mosolyogva megyünk tovább, érünk haza vidámságot, mosolyt csalva gyermekeink, családtagjaink arcára. Alkalomról alkalomra egyre inkább meg tudjuk élni ezt az élményt, amely gyakorlással a hétköznapok aktív részévé tehető!   

Az örömtréninget azoknak ajánlom,akik nem  problémáik, konfliktusaik   megoldását szeretnék, hanem azoknak, akik jól szeretnék érezni magukat,akik a dolgokat ” a jó oldaluknál fogva ragadják meg”/Vidovszky/.         Akik nem azt mondják-az én poharam félig üres, vagy azt, az én poharam félig tele, hanem azt…. DE JÓ, HOGY VAN POHARAM!

Dr. Géczy Imréné Valéria – A Lélek Központ mentálhigiénés szakembere

Tudj meg többet az Örömtréningről IDE kattintva.

Ajánlott cikkek