Telefon

+36 30 217 7862 (17:00-20:00 között hívható)

E-mail

info@lelekkozpont.com

Az időpontok helyszíne

Baja, Mártonszállási út 98.

Egy tengerparton ülsz lábaddal a homokban és nézed a tenger hullámzását. Relaxálnod kellene, de a gondolataid csak kavarognak.

Kikapcsoltam a sütőt? Mit fogok készíteni vacsorára? Ó ne, elfelejtettem elküldeni azt a fontos e-mailt!

A gondolatok gyorsabban kavarognak, mint ahogy a tenger hullámzik a parton. Észre sem veszed és a nyugodt kikapcsolódásod máris egy feszült aggódáshoz vezet.

A saját elméd szabotálja a nyugalmad.


”Napjaink rohanásában túl sokat gondolkodunk, túlhajtjuk magunkat, túl sokat akarunk és elfeledkezünk annak az öröméről, hogy csupán csak létezünk!” Eckhart Tolle


Ahhoz, hogy megtaláld a boldogságot, a jelenben kell élned. Itt áll néhány tipp, hogy ”mindful” légy!

1. Kapcsold ki az automata pilótát!

Mindannyiunknak vannak olyan tevékenységek életünkben, amiket már automatikusan csinálunk. Ez lehet a hazafelé vezető út vagy egy unalmas heti meeting. Ha a hétköznapokban is tudatos akarsz lenni, tégy egy próbát és kapcsold ki az automata pilótád! Vezesd figyelmed a körülötted lévő dolgokra, ha úgy érzed a legkevésbé vagy mindful.

2. Meditálj reggel!

Amikor felkelsz reggel, mielőtt bármit tennél nézz a falra és próbálj meg jelen lenni egy időre. Ha a gondolataid elkalandoznának csak hessegesd el őket és maradj a jelen valóságban, abban, ami körülötted van. Figyeld meg a hangokat, érzéseket, amelyek kívülről vagy belülről jönnek. Egy rövid meditáció nagyon egyszerű és minden stressztől mentes.

3. Gyakorolj tudatos légzést!

Legalább naponta egyszer szakíts időt a tudatos légzésre! Ez a módszer különösen hasznos lehet egy-egy stresszes helyzetben. A tudatos légzés alapját nagyon könnyű elsajátítani, ugyanakkor fontos a gyakorlás! Ülj egy csendes és nyugodt helyre és figyeld a lélegzetvételed, ahogyan ki és belélegzel. Csak erre koncentrálj és semmi másra. Ha a gondolataid elkalandoznának, figyelmed vezesd vissza lélegzetvételedre. Figyeld meg milyen érzés, amikor a friss, oxigénnel teli levegőt szívod a testedbe és milyen az, ahogyan kifújod az elhasznált levegőt.

4. Bocsáss meg!

Legtöbbünk dühhel és haraggal a szívében éli életét. Szabadítsd meg magad ettől a tehertől! A megbocsájtásról könnyebb beszélni, mint csinálni, ugyanakkor elengedhetetlen lépése a jelenben élésnek. Ne feledd, hogy ha megbocsájtasz valakinek, az nem fogja befolyásolni az ő érzéseit, viselkedését! Ez egy olyan dolog, amit elsősorban magadért teszel!

5. Korlátozd a technológiát!

Amikor telefonon beszélsz, cikket olvasol, mémeket posztolsz vagy videót nézel, nem éled meg tudatosan a pillanatot. Ilyenkor könnyen azon kapod magad, hogy nem a körülötted történő valóságban vagy. A jelen valóság nem egy videóban vagy egy cikkben van, hanem a körülöttünk levő eseményekben, történésekben, érzésekben. Ahhoz, hogy még tudatosabbá válj, arra van szükség, hogy vegyél erőt magadon és ne pörgesd végig az Instát vagy a Facebookot. A technológiát használd az elengedhetetlen dolgokra!

Forrás: goalcast.com


Coaching, pszichológiai tanácsadás, tréning – Lélek Központ Baja

www.lelekkozpont.com

Ajánlott cikkek