Exkluzív pszichodráma csoport

Mit kínál az exkluzív pszichodráma csoportfolyamat? 

A pszichodráma ma a legelterjedtebb és legnépszerűbb csoportmódszer Magyarországon. Baján egyedülálló módon 0,5 éves pszichodráma önismereti csoport indul a Lélek Központban, ami a régió piacvezető pszichológiai központja. Moreno, a pszichodráma atyja terápiás módszerének fókuszába a személyek saját öngyógyító, önsegítő erejét állította. Ebben a csoportban megtapasztalhatod ezt a mély és intenzív önismereti módszert saját magadon. A 0,5 éves csoportfolyamatban alkalomról alkalomra lehetőséged van saját magad és a környezeted dinamikájának jobb megértésére és választ kaphatsz a felmerülő nehéz helyzeteidre, bizonytalanságaidra. Így születik meg a katartikus erejű felismerés, és a mély, a múltban gyökerező problémákon történő átalakító munka. A biztonságos környezetet a feltétel nélküli elfogadás, a játszmamentes környezet és a diszkréció teremti meg a csoportban, így lehetőséget kínálva a megbízható és tartós önismereti munkára.

 Témakörök:

Szerepem a világban. Szerepeim. Álarcaim?
Egymás megismerése, a módszer megtapasztalása játékos keretek között

Harmónia a feszültségek között, belső nagytakarítás.

Mit hoz és mit visz a holnap?

Szerep és feladatkörök. Elengedés és befogadás.

Szeretünk-e félni, félünk-e szeretni? Kapcsolatainkról, konfliktusainkról és azok megoldásáról.

Szerelem, boldogság, házasság, család.

Kik vannak körülöttem? Én kik körül vagyok? Szociális atom.

A csend megcsendülése
Lélekszépítés, készülődés kívül-belül a karácsonyra.

Beszűkülés vagy nyitottság? Elengedések és befogadások.

Mi lesz holnap, holnapután és azután? Elég! Elégtelen? Megfelelés, de kinek?

Aki tudja hol a gödör, nem esik bele. Gödreink megtalálása, kikerülése vagy átugrása.

Flexibilitás, megújulás az életünkben.

EGY-MÁS elfogadása. A másik elfogadása, a magam elfogadása?

Teljesség, EGÉSZség. Hogyan lehetünk kívül belül egészségesek?

Integráló alkalom. Ilyenek voltunk. Ilyenek lettünk. Milyenek leszünk?
Zárás

Keretek:
Helyszín: Lélek Központ – Pszichológiai és Tanácsadó Központ, 6500, Baja, Mártonszállási út 98.

Időkeret: 2 hetente szombati napokon 14:00-18:00 között. A résztvevők 15 alkalommal találkoznak, mindösszesen 60 órában.

Résztvevők: minimum 5, maximum 8 fő.

Ár: 8000 Ft / alkalom (4 óra), vagy egy összegben 120 000 Ft / fő

A csoport a minimum létszám elérésekor indul és előre egyeztetett időpontokban kerül megvalósításra. Kérjük jelezze részvételi szándékát!

Amennyiben Önhöz szólnak a fenti témák, jelentkezzen pszichodráma csoportunkba a +36302177862-es telefonszámon vagy az info@lelekkozpont.com e-mail címen.

Pszichodráma csoport vezető:
Dr Géczy Imréné Valéria, a bajai Lélek Központ mentálhigiénés szakembere, pszichodráma vezetője


A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola Oligofrénpedagógia-Pszichopedagógia szakon végzett gyógypedagógusként. Tanulmányai befejezése után a Bajai Kisegítő Iskolában gyógypedagógusként, négy évig pedig igazgató-helyettesként dolgozott. 16 éven keresztül vezette Baján a Családsegítő Központot. Intézményüket az általa írt sikeres pályázatok alapján bővítették, így a hajléktalan ellátás,az utcai szociális munka és 1997 évtől a gyermekjóléti szolgálat ellátása is hozzá tartozott. Időközben elvégezte a Testnevelési Egyetem mentálhigiénés szakát, így mentálhigiénés szakemberként dolgozott, majd tereptanári képesítést szerezve az egyetemi és főiskolai szociális munkás hallgatók terepgyakorlatát vezette. 2001-ben, öt év tanulás után pszichodráma vezető lett, jogosult arra, hogy felelőséggel alkalmazza a pszichodráma, a csoportdinamika és a szociometria módszerét személyiségfejlesztő céllal. Vezetett önismereti csoportokat felnőtteknek, kamaszoknak, gyerekeknek, szakmai önismereti csoportokat szociális intézményekben és pedagógusoknak egyaránt. Vezetői munkája lezárultával életvezetési tanácsadással segíti a hozzá fordulókat.